Vikten av att åka på konferens

För att personalen skall kunna utvecklas och ha möjlighet att få knyta band med sina medarbetare så är inte konferenser ett helt ovanligt fenomen. Vi utbildas i att stärka gruppen och samtidigt få möjlighet att utveckla en mer trygg arbetsplats. Temat på konferensen avgörs av ledningen och beroende på vad syftet och målet är för de anställda så är det inte helt ovanligt att man kombinerar gruppstärkande aktiviteter med utbildning.

teamwork av myrorOlika typer av konferens

Det finns flera olika typer av konferens och för den som har satsat på att coacha sina anställda kan ofta hyra in en person som talar om de delar som anses behöver förbättras. Man kan få göra olika aktiviteter som stärker det man precis lärt sig och sätta det på prov.

En konferens kan också ha temat ”lösa problem” och handlar då om att ett problem som finns på arbetsplatsen behöver lösas och det kan verkligen handla om allt mellan himmel och jord. Det kan också vara ett projekt som skall startas upp och behovet av att bolla idéer är stort och konferensen blir helt enkelt rätt plats för det.

Det finns ett tredje konferensalternativ som kan uppleves på konferens i Göteborg, Ästad Gård har nämligen där utvecklat ett alternativ för de som dels vill utveckla lagandan på arbetsplatsen och som vill utbilda. Det hela kan även avslutas med en avslappnande spa-upplevelse och god mat för de som förmodligen behöver det efter en lång konferens. Här finns även en vingård att besöka och det finns gott om aktiviteter att sysselsätta sig med här.