Välj varumärke med omsorg

Är du i farten med att starta ett eget företag? Du har en svinbra idé och ett helt koncept men du vet inte riktigt ännu vad du ska välja för varumärke – lugn, det finns en hel del saker som kan underlätta denna process!

fragetecken-fragaNär det är dags att lansera sitt företag handlar det mycket om att tänka enligt ”våga och vinn” för att faktiskt komma igång. Men något som också är viktigt att ha i åtanke innan man lanserar sitt nya koncept är att ha ett bra varumärke som plattform för det hela. Och att välja plattform kan vara lite krångligt – men turligt nog har experterna hos Driva Eget sammanfattat en bra guide för hur du kan gå till väga!

Så väljer du varumärke i 6 enkla steg:

  1. Börja med ett ordentligt förarbete – kontrollera hur det ligger till med immateriella rättigheter (att någon äger rätten till ett namn eller annan sak som inte är i fysisk form) och välj sedan ett varumärke som inte ligger allt för nära dina konkurrenter.
  2. Vad betyder ditt varumärke i andra länder? – gör en koll för att se så ditt tilltänkta varumärke inte skapar anstöt i andra länder.
  3. Registrera varumärket på alla plaster – glöm inte de sociala medierna såsom Twitterkonto, Instagram, Facebook och fler så du kan säkra upp din igenkänning hos dina kunder.
  4. Skydda varumärket – ansök även om varumärkesskydd så att du verkligen äger ditt varumärke när det lanseras så att ingen snor din idé.
  5. Bygg på varumärket kontinuerligt – när du skapat ditt varumärke ska du inte bara glömma bort det utan se till att arbeta med att få ut ditt namn och att folk får kännedom om det för att på sikt expandera verksamheten.
  6. Bevaka ditt varumärke och dina rättigheter – håll koll s ingen av dina konkurrenter snor något av ditt varumärke och affärsidé, det gör du genom att bevaka konkurrenterna och hålla ett öga utåt hela tiden.