Utvecklas med ny personal

ny personal ska rekryterasDags att rekrytera eller att hyra in personal? Det är alltid ett kritiskt moment när man söker efter en ny lysande stjärna som ska förgylla företaget. Det är inte bara i sin roll på företaget som denne måste passa in utan det är även de delar som att samspela med personalen och att trivas på kontoret som är viktigt. Det kanske inte är möjligt att sammanföra två personer och se att de passar direkt, men en viss känning kan man ha innan en person anställs.

Olika metoder för att rekrytera

När ett företag utvecklas och det är dags att anställa ny personal såsom en ny projektledare eller på annan högt uppsatt roll kan det vara skönt att använda sig av flera olika sätt att rekrytera istället för att använda den traditionella metoden via arbetsförmedlingen och själv ta emot ansökande. Ett bemanningsföretag som Ryska Posten är duktiga på att hjälpa till vid rekrytering och tillhandahålla ett stort urval av kompetenta sökande.

En annan sak man kan tänka på vid rekrytering och när en tjänst ska tillsättas är att sköta rekryteringen internt. Finns där någon personal på golvet som bäst lämpar sig för rollen eller som enkelt kan utbildas i yrket och på så vis kan ni rekrytera till den mindre krävande rollen. Här kan man dels spara en hel del tid på utbildning av en ny anställd, både i företaget och i den nya rollen. Fördelen blir också att de andra på företaget känner personen som skall ta över den nya rollen och kan känna sig trygg med en överordnad som de känner igen.