Undvik dåligt humör i höstmörkret

Den mörka och kalla hösten kommer varje år för att, tror många, försöka knäcka dig och få dig att må dåligt. Solen skräms iväg och gatorna är mörka både på väg till jobbet och på väg från jobbet. Det är svårt att vara positiv om hösten påverkar dig starkt. Hela kontoret är ofta nerstämt under halva året och det är svårt att hitta den glädje som annars finns där. Du måste göra någonting för att förbättra stämningen och må bättre.

Saker som bringar ljus i höstmörkret

För att må bättre måste man göra någonting som lättar upp. En vanlig och alltid lika effektivt sätt att muntra upp folk på kontoret är att åka någonstans när ni ska ha konferens. Kika på www.konferenspoolen.se för att hitta olika tips och erbjudanden som passar. Det finns också mindre saker man kan göra. Många har till exempel aktiviteter utanför jobbet. Det kan vara allt ifrån middagar till paintball, huvudsaken är att ni kan umgås och få igång dopaminet som gör er piggare och gladare. Många passar även på att gå promenader på lunchen för att få lite solljus på sig och må bättre.

En fruktkorg kan höja stämningen rejält på kontoret.

Ytterligare en sak som är bra för både stämning och humör på alla medarbetare är att ha tillgång till frukt på jobbet. Det finns då ett enkelt sätt att få i sig lite mellanmål och därmed blir piggare och gladare. Frukten har både socker och vitaminer i sig som gör nytta. När det finns en fruktkorg i köket skapar det även en naturlig pausruta, där kollegor kan prata och skratta lite.