Sök jobbet och få tjänsten

Det finns massor av olika tips och råd på hur man ska gå tillväga för att både söka och få nytt jobb, vissa tips bättre än andra. Men i djungeln av olika saker att tänka på, vad är egentligen viktigast?

Du kan hitta lediga jobb i Stockholm via Careerbuilder att söka, men hur ska du göra för att verkligen knipa jobbet? Det är en fråga som många ställer sig. Som tur är finns en hel del tips att ta till vara på därute, dessvärre kan det vara lite snårigt att reda ut de halvbra och sämre tipsen från de absolut bästa råden som man verkligen ska ta till sig. Lyckligtvis finns en gyllene regel att lägga på minnet: viktigaste är inte dina meriter, det viktigaste är att rekryteraren känner att du passar in hos arbetsgivarens arbetsplats. Det absolut viktigaste att tänka på är därför att ge ett gott första intryck av dig själv.

Så får du ett nytt jobb genom gott första intryck

Det första en rekryterare tittar på är såklart ditt CV och dina meriter, men bara innan du får komma på en intervju. När du väl är på plats hos din potentiella nya arbetsgivare för en intervju är det helt andra saker som övervägs. Därför är det viktigt att du verkligen jobbar på att göra ett gott första intryck. Det är något som tidningen Svenska Dagbladet tipsar om hur du går tillväga för att lyckas med. Deras bästa råd för att göra ett bra intryck och för att få folk att tycka om dig.

  • Le – det inger förtroende.
  • Se personen du pratar med i ögonen – men var för guds skulle inte creepy med för lång ögonkontakt då detta ger motsatt effekt.
  • Var avslappnad – både i kroppshållning och i hur du pratar för att visa en stabil och lugn aura.
  • Luta dig framåt, inte bakåt – det ger ett intresserat intryck.

Mer tips för att få nytt jobb

Det finns massa saker man kan göra för att säkra att man får jobbet som man vill ha och har sökt. Men det finns faktiskt en sak som man måste göra allra först av allt, och det är precis som Expressen skriver om: att våga ta steget och söka nytt jobb. Allt handlar om att först och främst se över och tänka över vad det är man vill göra med sitt liv och sin framtid för att sedan ge sig ut på nya äventyr. Men tro inte att det bara är superenkelt, det är också en hel del jobb som kan behöv gå in för att man faktiskt ska få komma en till en första intervju. Ett tips, som Metro skriver, är att börja jobbsöket i god tid, ha en plan för hur och när du söker jobb samt håller koll på vilka jobb du sökt. Glöm heller inte bort att du även måste samla mod till att säga upp dig – det kan också vara ett svårt kliv att ta, men det måste göras.