Sluta aldrig att utvecklas

För att vi människor ska må bra krävs det att vi utmanar oss själva. Många av oss vill starta eget företag, klättra inom företaget eller i arbetslivet. Oavsett vad vi väljer att göra fungerar det inte alltid att bära runt på gamla meriter; högskolepoängen som togs innan vi fått rejäl skäggväxt väger ibland lika tunt som skäggväxten vi bär på under puberteten.

Studera rätt är lätt

Ja, vi som studerat vet att livet som student går i en berg- och dalbana, där vissa kurser och dagar i månaden är extra tunga. D examensmössan flög av och ersattes med jobbkavajen lovade många att aldrig öppna studiernas dörr igen. Leva på existensminimum och med det äta nudlar känns inte så lockande när man i sitt yrkesverksamma liv börjat tjäna pengar. Detta är en tröskeln du måste komma över – om du vill komma högre. Och utvecklas. Men det är inte helt svart eller vitt. Det finns många program att söka och fortfarande behålla jobbet, på halvtid. Vad som är fint med dessa utbildningar och att du väljer att söka när du är yrkesverksam, är att ditt företag med stor sannolikhet vill bekosta utbildningen, samt att när du är klar sitter du på ny kunskap och med det större chans att utvecklas inom företaget och ro hem en högre månadslön.

Så, plocka fram studenten i dig och gå igenom vad det är du vill utvecklas mer inom. Att bygga på din kompetens ökar tryggheten för att stanna kvar på jobbet och bli ovärderlig. Skapa stabilitet då många under lågkonjunkturer blir varslade och med det vänder sig till skolbänken – utan stöd från något företag.

Som ett första steg kan du klicka in på dessa utbildningar: diplomerad marknadsekonom eller diplomerad controller och se om dem är något för dig. Annars är ett tips att ta kontakt med ledningen och höra om de vill rekommendera någon utbildning. Tänk på att du kanske kan se föreläsarna mer som coacher än lärare. Lycka till, och sluta aldrig att utvecklas!