Positiv stämning viktig på arbetsplatsen

Det är bra för alla företag att komma bort från kontoret och umgås med varandra på andra sätt. Och i andra miljöer där det inte bara gäller arbete. Finns kontoret i Stockholm kan man till exempel åka på konferens i Uppsala. Det räcker med en övernattning eller bara en kväll borta från kontoret för att stämningen och sammanhållningen ska höjas. Se bara till att ha en aktivitet eller någonting i samband med konferensen.

Stämningen på ett företag är viktig för flera delar av verksamheten. Det har länge talats om att det är viktigt med en öppenhet och utrymme för både skratt och allvar på jobbet. Det är därför det är så bra med de, numera ganska vanliga, after work-ölarna och födelsedags firandena i samband med arbetet. Det hjälper otroligt mycket för att hålla stämningen uppe och gör att alla medarbetare känner att de kan vara öppna och ha kul.

Man arbetar bättre om det är positiv stämning på jobbet

Viktiga delar för bra stämning på jobbet

Det är allas ansvar att skapa bra stämning på jobbet, inte bara chefens. Det hjälper dock mycket om cheferna sätter ribban och alltid ser till att vara öppna och främja en positiv attityd. Som chef och ledare kan du se till att vara positiv i din kritik och hela tiden uppmuntra de saker någon gör bra istället för att bara klaga. Det hjälper också mycket om du introducerar roliga traditioner och rutiner, som att fira folks födelsedagar med fika eller att ha tio minuters gymnastik med alla mitt på dagen.

De anställda måste självklart också hjälpa till och bidra. Det räcker långt med att vara positiv i allmänhet och försöka behandla sina medarbetare med respekt för att det ska bli bra stämning.