Motivation och inspiration i arbetet

Oavsett bransch eller företag så går nog de flesta anställda och arbetsplatser igenom perioder som känns mindre inspirerande, motiverande och spännande. Om det är på individbasis eller om det är den övergripande stämningen på hela företaget, som är trött och omotiverad, skiljer sig självklart från fall till fall.

De flesta individer upplever dock perioder i sin karriär då allt känns tungt och tråkigt. Självklart ska man inte behöva byta jobb eller sadla om helt och hållet för att man hamnar i en svacka eller segare period. Och som tur är finns det hjälp. Denna hjälp kan också appliceras på hela företag som kanske tappat bort den goda stämningen lite på grund av varsel, att många personer slutat och nya börjat etcetera. Den här typen av situationer kan verkligen göra att stämningen och sammanhållningen på kontoret blir annorlunda.

•    Att åka på konferens är ofta ett bra sätt att stärka lagkänslan på företaget. Att, på konferensen, inte enbart prata om företagets budgetplan, ekonomi och visioner, utan att faktiskt ha kul ihop, leka, göra övningar i mindre grupper, äta gott, dricka gott etcetera är otroligt nyttigt för stämningen på företaget samt de anställdas trivsel.
•    Något som blivit allt mer populärt idag är coaching. Både i arbetslivet och i privatlivet. På http://www.solidcoaching.se hittar man affärscoacher som är experter just på att hjälpa till med motivation och inspiration i arbetslivet. Vill man hellre jobba som coach finns det många bra utbildningar att gå. Läs mer här: http://www.solidcoaching.se/coachutbildning.html. Varför inte låta vissa anställda, eller kanske allihop, få tid tillsammans med en egen coach? Detta har visat sig fungera mycket bra på många arbetsplatser.