Marknadsför företaget rätt

Att marknadsföra sitt företag för att synas på marknaden går att göra på en mängd olika sätt, en del mer lyckade än andra – därför är det viktigt att veta vad man bör satsa på för att marknadsföringen ska gå så effektivt som möjligt samtidigt som det blir lönsamt.

marketing marknadsföring MINDREFör att marknadsföra sitt företag på ett effektivt och lönsamt sätt finns ett tankeknep att ta till, och det är att försöka tänka som en reklambyrå. En idé skulle till exempel vara att börja med att optimera företagets hemsida genom att låta publicera en bra företagsfilm med information om vad företaget arbetar med, vad kunderna säger och varför man ska anlita just detta företag. Vad filmen bör innehålla är dock beroende på vilken bransch man är inom och genom att anlita ett produktionsbolag som gör företagsfilmer kan man nischa filmen på mest lönsamt sätt, så det kan vara något att hålla i bakhuvudet. Men hur ska man då använda sig på bästa sätt av tankeknepet som nämns ovan? Det har marknadsföringsexperten Catharina Sjögren svaret på.

Tänka som reklambyrå

Sociala medierI tidningen Driva eget delar marknadsföraren Catharina Sjögren med sig av sina bästa tips för att som företag lyckas med sin marknadsföring. Bland annat tar hon upp frågan om image och hur man påverkar hur företaget uppfattas, vilket är viktigt. Precis som det också är viktigt att fånga kundens uppmärksamhet på rätt sätt, och det är just det som en reklambyrå arbetar med. Ett tips är därför att kika lite extra på annonserna du ser omkring dig eller mailutskicken du får i inkorgen för att utvärdera vilka som är bra och intressegivande och vilka som går bort – sedan är det bara att imitera det till din fördel.

Nå ut till fler

Nyckeln inom marknadsföring idag är internet och framförallt de sociala medierna. Bland annat har tekniktidningen Internetworld en hel artikelserie om hur man till exempel kan använda sig av annonsering i det sociala nätverket Facebook på bästa sätt, och det kan vara bra att läsa. Precis som det även kan vara bra att läsa in sig på hur man använder andra sociala medier såsom Instagram, twitter och linkedin med flera – då kommer man garanterat nå en större målgrupp som man kan målgruppsanpassa sina annonser för. Och det kan du läsa mer om genom att klicka här där det finns matnyttig information om vilken plattform som lämpar sig bäst för vilken typ av målgrupp – och sådant är alltid bra att ha koll på.