Låt dig inspireras

Att inspireras av andra personer gör att man kan få en insikt från ett annat håll om ämnen som man själv kanske inte reflekterat över. En van föreläsare får ofta med sig sin publik och öppnar upp för olika funderingar och kan bemöta det på ett professionellt sätt. En person som får andra att lyssna är ofta en person som själv har upplevt en hel del saker i sina liv och när det handlar om alkohol och droger så är det ofta någon som har ett missbruk själv som kan berätta om det.

seminarium motiveradNär ett event skall gå av stapeln med tema att utbilda och ibland informera så kan det vara ett fint inslag att boka in en föreläsare eller moderator som håller i eventet. Att ha en känd moderator är en väldigt bra idé då personer ofta ser upp till kända personer som de sett på tv och redan bildat en uppfattning om. Att de sedan kan vara helt annorlunda och till och med kanske lite av en komiker så är det alltid ett plus i kanten.

Olika teman på föreläsaren

Det finns ett flertal ämnen som kan beröras när man hyr in en talare och på ett speciellt sätt får vidröra och berätta om upplevelser som kopplar oss till ämnet. Även om de vanligaste ämnena är de som man berör mest så finns det mycket matnyttiga saker att ta upp:

  • Integration är alltid ett hett ämne och handlar mycket om åsikter, rädslor och politik, någon som har en del att säga om ämnet är Doreen Månsson som man kan boka som föreläsare hos www.letstalkabout.se och hon har bott en del i Afrika, hon har även en del att säga om alkohol.
  • Alkohol och droger, vare sig det är nykterism som det handlar om eller ett pågående missbruk så är det ett intressant ämne för många. Bland annat kan det handla om alkoholvanor i samhället som inte är helt hälsosamma.
  • Utbildning. entreprenörskap och näringsliv är alltid frågor som samhället är inblandade i och berör många, det kan vara ett forum för att utveckla nya idéer men också ett forum att diskutera problem.
  • Hälsa är ett ämne som alltid är på tapeten och alla har olika åsikter om det därför är det bra att kunna få vädra dessa tankar och åsikter.