Hälsofördelar med kaffe

Det har gjorts åtskilliga studier på kaffe och huruvida dess egenskaper är bra eller dåliga för oss. Dock har det nyligen framkommit att kaffe faktiskt är bättre för kroppen och det mentala än vi tidigare trott. Det tackar naturligtvis svenska folket för som är ett av världen mest kaffedrickande folk. Brygg dig en kopp kaffe och njut av textens innehåll som bara kommer att delge de fördelar som kaffet innebär.

Den underbara kaffedoften påminner om gästfrihet, trygghet och hemtrevnad året om. Men varje kaffepaus, oavsett längd och kaffemängd, har också många andra egenskaper att skryta med.

Kaffepausen – ett njutningsfullt avbrott i vardagen

Det behövs så lite för att samla energi och boosta sig själv till att fortsätta arbetet. Faktum är att det räcker med en ynka paus för att du ska känna dig som ny igen. För det första fordrar det att du sträcker på benen, går ut till kaffebryggaren eller espressomaskinen och sätter igång den, och bara de få minuterna ger dig en andningspaus och en bensträckare som är nyttig, inte minst när du är fokuserad på arbetsplatsen. Att resa sig upp varje timme är nödvändigt för att få igång blodcirkulationen och en kopp kaffe gynnar ditt blodflöde och ditt hjärta ännu mer. Andra fantastiska egenskaper som kaffet besitter är:

  • Det förlänger livet
  • Bra för hjärtat
  • Motverkar sjukdomar som Parkinsons
  • Förstärker effekt av smärtstillande tabletter
  • Minskar antalet celluliter

Uppdatera dig med kollegorna över en kopp kaffe

En annan stor fördel med en kaffepaus är att du alltid finner en stund att uppdatera dig på skvaller eller ta en pratstund med kollegorna. Och visst fördrar du den nyttiga kaffekoppen istället för en cigarett? På svenska arbetsplatser är kaffestunden helig och ett moment där kollegor kan samlas och där till och med viktiga beslut kan fattas.

Vakna till liv med en kaffetår

Oavsett om du pluggar, arbetar eller bara har svårt att väckas till liv om morgnarna, är kaffe din bästa vän. Koffeinet hjälper dig att vakna och förbereder dig för dagen. Det håller dig också koncentrerad en längre tid och passar utmärkt som en booster när du har ett viktigt arbetsprojekt på gång.