Flytta företaget

Den som driver ett företag vet att det kan bli aktuellt att av olika anledningar flytta företaget till en annan ort. Många företag har den senaste tiden gjort så, och då är det viktigt att man ger de anställda en möjlighet att flytta med.

726207-delivering-a-package

Ikea flyttar nu viktiga delar av sin verksamhet från Helsingborg till Malmö, skriver Helsingborgs Dagblad. Hela 600 anställda i Helsingborg blir berörda av detta. Sedan tidigare står det också klart att kontoret i Ängelholm med 100 anställda också kommer att flytta till det nya kontoret. Varför Ikea väljer att flytta stora delar av sina kontor till Malmö beror på att de vill ha närmare till Kastrup. Många av de som tidigare jobbat i Helsingborg kommer nu att pendla till Malmö och de som tidigare suttit i Ängelholm har blivit erbjuda att flytta med till Malmö.

Flytta med företaget

Det är inte helt ovanligt att företag flyttar sin verksamhet till en annan stad, eller till och med ett annat land. Bara de senaste åren har det rapporterats gång på gång att massvis av anställda förlorat sina jobb på grund av att företaget flyttat. Några exempel hittar man här och även på den här sidan. Turligt nog är det många av dessa företag som erbjuder sina anställda att flytta med och det kan verkligen vara ett bra tillfälle för många. De flesta av de företag som ger sina anställda det här valet kan även hjälpa till med företagslägenheter eller företagsbostäder till de som ska flytta, vilket verkligen underlättar flytten.

Välj ett bra läge

Är man själv ansvarig för ett företag som ska flytta och som erbjuder sina anställda att flytta med, är det verkligen viktigt att de bostäder man erbjuder är bra. Exempelvis är det en hög prioritet att se till att bostaden har rätt läge. Det kan nämligen vara tufft att arbeta i en ny stad helt ensam och därför kan det vara bra att fråga den som ska flytta vad den vill ha nära till och vilket läge bostaden ska ha.